Полтавський професійний ліцей сфери послуг

Конкурси фахової майстерності

Конкурси професійної майстерності серед здобувачів освіти ПОЛТАВСЬКОГО ПРОФЕСІЙНОГО ЛІЦЕЮ СФЕРИ ПОСЛУГ проводяться щороку.

Це  форма трудового змагання, найбільш ефективна форма демонстрації своїх здібностей, впровадження передових прийомів і методів праці, нової техніки і прогресивної технології, підвищення рівня професійної підготовки, виявлення кращих індивідуальних показників, підвищення інтересу до професії та її популяризації.

Основними завданнями конкурсів є:

  • стимулювання творчого самовдосконалення учнівської молоді;
  • розвиток творчих здібностей обдарованих учнів;
  • моніторинг рівня професійної підготовки здобувачів освіти;
  • підвищення рівня викладання предметів професійно-теоретичної та професійно-практичної підготовки.

17 листопада 2021 року в ПОЛТАВСЬКОМУ ПРОФЕСІЙНОМУ ЛІЦЕЇ СФЕРИ ПОСЛУГ відбувся конкурс професійної майстерності серед здобувачів освіти ІІ року навчання з професії “Перукар (перукар-модельєр)”. За умовами конкурсу учні  виконували чоловічу стрижку. Журі визначило переможців у групі №5 із професії “Перукар (перукар-модельєр). Візажист”.

Ними стали:

1 місце – Сарафанова Анастасія;

2 місце – Куришко Софія;

3 місце – Гонтова Сніжана.

Переможцями у групі №6 із професії “Перукар (перукар-модельєр). Манікюрник” стали:

1 місце – Стефанишина Маргарита;

2 місце – Ходатенко Аліна;

3 місце – Буцик Марина.

Підготували переможців та учасників конкурсу майстри виробничого навчання Геращенко Оксана Михайлівна та Волкова Ангеліна Олексіївна.

У ліцеї  16 листопада 2021 року відбувся конкурс професійної майстерності з професії «Візажист». Конкурс проводився з метою розвитку професійної компетентності, творчих здібностей здобувачів освіти та обміну набутим досвідом. Конкурсанти виконували урочистий макіяж з елементами трендів 2021/2022. Журі визначило переможців.

Ними стали учениці групи №1:

І місце – Сурмиленко Дарина;

ІІ місце – Кісельова Марія, Корячок Олена;

ІІІ місце – Сущенко Анастасія, Бондаренко Катерина.

При виконанні роботи дівчата продемонстрували:

  • виконання макіяжу з урахуванням індивідуальних особливостей моделей;
  • володіння сучасними видами візажного інструменту;
  • дотримання норм технологічного процесу;
  • раціональну й ефективну підготовку робочого місця;
  • дотримання правил і норм з охорони праці, виробничої санітарії та особистої гігієни;
  • планування та організацію робочого часу.

17-18 лютого 2022 року на базі Полтавського професійного ліцею сфери послуг відбувся 1 етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед здобувачів освіти, що навчаються за професією «Кравець».У конкурсі взяли участь Безрода Аліна, Жукова Софія та Шуляк Ксенія. Відбірковий тур відкрила заступниця директора ліцею з НВР, голова журі Зуєва С.А.Теоретичний тур передбачав перевірку знань з предметів професійно-теоретичної підготовки та включав виконання тестових завдань на персональному комп`ютері.Практичний тур складався із виконання завдання, яке відповідає вимогам 4-го кваліфікаційного розряду та передбачає виготовлення жіночого жилета 44 розміру з напіввовняної тканини напівприлеглого силуету.Для учасників були створені належні умови для виконання конкурсних завдань. Здобувачі освіти старанно працювали і показали свої знання, здатність до самостійної роботи, уміння та навички виконувати складні виробничі завдання.

За результатами відбіркового туру учасники вибороли такі місця:

І місце – Безрода Аліна та Шуляк Ксенія;

ІІ місце –Жукова Софія.