Презентація STEM-проєкту

Вже не перший рік здобувачі освіти ЗП(ПТ)О Полтавської області беруть участь у конкурсі STEM-проєктів. Тема цьогорічного конкурсу: «STEMимо: відроджуємо рідну Україну» об’єднала учасників двадцяти закладів освіти.

Полтавський професійний ліцей сфери послуг презентував роботу під назвою «Безпека як тренд. Робочий одяг в контексті реалій сьогодення».

Безпосередньо цим проєктом займалися учні 1 курсу групи №3, які навчаються за професією «Кравець. Закрійник».

Конкурсну роботу представляла майбутня кравчиня Ірина Мисник, яка зазначила: «Я і уявити не могла, що буду навчатися під час війни, інколи під супровід сигналів повітряної тривоги, інколи з голкою в руках, перебуваючи в укритті. Але перемога вже близько, Україна обов’язково вистоїть. Для її відбудови, для реалізації майбутнього потрібні будуть фахівці різних професій. І вже сьогодні ми не тільки мріємо чим можемо бути корисними, а і вже працюємо над цим. Приклад тому наш STEM-проєкт, що об’єднав нас».

Чому було вирішено дослідити саме цю тему? На заняттях з виробничого навчання учні працюють в майстерні, і відповідно до техніки безпеки кравцям необхідно мати робочий одяг. Але просто пошити форму – нецікаво, тому було вирішено детальніше дослідити поняття робочого одягу. Заглибитись у фізику, хімію, математику, матеріалознавство, визначити, яку тканину краще використати. І, звісно, хотілося, щоб форма була красивою та зручною. Тому учні під керівництвом педагогів спробували знайти найбільш ергономічне та естетично привабливе рішення, яке успішно презентували учасникам конкурсу та членам журі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *